Fabian

 

 

Fabian Claëson

Söndagen den sjunde juni 2015.

Vid Lursjön strax utanför Hästveda har en liten grupp simmare samlats för att göra upp om tävlingen ”Open Water”. Det blåser ordentliga vindar och domarna diskuterar om man ska våga genomföra tävlingen eller ej.

Jag är där tillsammans med Norra Skånes sportreporter Tomas Gustavsson för att göra ett reportage till måndagens tidning. Vi står en bit in vid stranden och försöker komma på vad vi bör göra för att fylla två sportsidor om det skulle bli så att tävlingen tvingas ställas in. Det dröjer en stund innan tävlingsledningen bestämmer sig för att genomföra simningen trots att vattnet emellanåt slår upp rejält över bryggan. Simmarna hoppar i en efter en och det är just i den här stunden som jag för första gången lägger märke till en väldigt fokuserad ung kille som kämpar för att ta sig ut i Lursjön. Han får hjälp av sina föräldrar och det är plötsligt svårt att lägga märke till någon av de andra som är här för att tävla. När han tar sig i mål så följer både jag och Tomas Gustavsson med upp på strandkanten där han får hjälp tillbaka i rullstolen. 

Detta var mitt första möte med Fabian Claëson och det tog ingen särskilt lång stund innan jag frågade hans mamma, Anna, om det skulle vara okej att få träffa dem igen vid något tillfälle? Hon svarade ja direkt och så här fem månader senare så har jag följt, lärt känna och dokumenterat hela familjen Claëson med mina kameror.

Läs det första reportaget om Fabian Claëson:

Fabians filosofi