Augusti 2016

 

 

Vardagligen//Augusti 2016

Onsdagen den trettioförsta augusti 2016

 

Klockan 19.59

Sommarens sista dag har varit väldigt varm och annorlunda.

För ett par veckor sedan hittades en död vikval vid kusten. Idag har den begravts. Med hjälp av en bit järnräls så sänktes valen ner till ett förlist skepp vid havets botten. Det som jag trodde och hade fått höra skulle ta ett par timmar blev istället ett dagsprojekt. En ganska underbar eftermiddag i solens sken ute bland böljorna.

Ni läser allt om valen i morgondagens Skånska Dagbladet.

Kolla här:

Vikvalen - SkD webb

Jag har dessutom filmat lite och jag hoppas att det kan bli veckans andra vlogg.

Imorgon är det september. Höst!

Tisdagen den trettionde augusti 2016

 

Klockan 18.43

Vloggen om IFK Hässleholms supporterklubb ligger nu ute på Norra Skånes hemsida. Den är således numera officiell. Klicka här:

NSK_Vlogg19 - IFK Hässleholms Supporterklubb

Om allt går som det ska så kommer det att bli åtminstone en vlogg till den här veckan. Kanske redan i morgon.

Det är roligt att så många hör av sig och berättar att de följer mina vloggar. Jättekul! Ni är mer än välkomna att höra av er om ni har några önskemål om vad en vlogg ska handla om. Några har redan berättat att Tyringe Hockeys supporterklubb skulle vara kul. Det håller jag med om.

När säsongen drar igång så blir det nog en kväll med Bluefoxes.

 

 

 

Måndagen den tjugonionde augusti 2016

 

Klockan 20.11

Veckans vlogg är ett faktum!

Vill ni tjuvkika så klickar ni här:

NSK_Vlogg19 - IFK Hässleholms Supporterklubb

 

Söndagen den tjugoåttonde augusti 2016

 

Klockan 20.04

Det var inte direkt något solglasögonväder den här aftonen. Regn och åska över Österås IP i Hässleholm. Derby mellan de två hässleholmslagen HIF och IFK. Jag har för en gång skull plåtat och filmat båda halvlekarna.

Mycket ovanligt men ikväll fick det bli så eftersom jag har gjort en vlogg om IFKs supporterklubb. Tyvärr hinner jag inte med att göra den klar idag men helt säkert i morgon vid den här tiden.

Har du haft en trevlig helg?

Min har varit helt okej...

Lördagen den tjugosjunde augusti 2016

 

Klockan 15.27

Vill bara börja med att berätta att Storm Gyllander från Helsingborg vare sig är död eller skadad. Han har under Möllerödsdagarnas första dag spelat en amerikansk soldat som blev dödad av tyskarna.

Förutom att många spelade döda, det small när de sköt och att det dönade som tusan och gjorde ont i öronen när stridsvagnarna rullade förbi så var det ju åtminstone väldigt vackert väder här i Finja.

Det värker lite i hjärtat att detta är den sista sommarhelgen.

Ikväll är det party här i Hässleholm när det är livemusik och mat hos tre olika pubar och restauranger. Det blir ett litet reportage i måndagens Norra Skåne. Jag tror jag tar bussen in till stan...

Glad lördag på er alla!

Fredagen den tjugosjätte augusti 2016

 

Klockan 23.52

En underbar afton tillsammans med min syster och mina föräldrar. Det blev min första kräftskiva på flera år. Tack älskade mor och far!

Mörkret faller snabbare och snabbare.

God natt och trevlig helg till er alla...

Torsdagen den tjugofemte augusti 2016

 

Klockan 21.12

Ikväll blev det fotboll. Jag är ingen sportfotograf även om jag tycker det på flera sätt är förbannat kul. Den här aftonen var det Svenska Cupen mellan IFK Hässleholm och Halmstad. På söndag är det derby mellan de båda lagen härifrån stan. Det är då jag kommer att följa den underbara lilla supporterklubben som ni ser här på bild. Det blir veckans vlogg och förhoppningsvis hinner jag knopa ihop den redan innan veckan tar slut.

Jag tror att veckans första vlogg, den om Hässleholmsfestivalen har någon slags visningsrekord. Kul! Om ni inte har sett den så kolla här:

NSK_Vlogg18 - Häng med bakom kulisserna

 

Förresten, ett stort tack för alla hjärtan jag har fått på Facebook...jag lovar att ni alla blir bjudna på vernissagen i maj nästa år. Helt säkert!

Onsdagen den tjugofjärde augusti 2016

 

Klockan 19.49

Idag är en sådan där dag då man måste nypa sig i armen.

I maj nästa år drar min utställning med bilder och bok igång ute på Hovdala slott. Alla ni som vill ha en inbjudan till invigningen ska såklart trycka att ni gillar med ett hjärta på Facebook.

Ni som inte vill ha en inbjudan kan ju använda tummen upp eller någon av de andra gubbarna.

Hur som helst så har jag varit i vår huvudstad idag och fått konfirmerat från två av vårt rikes viktigaste och bästa företag (för oss fotografer) att de ställer upp och sponsrar. Om jag är glad och stolt? Väldigt!

Om jag ska berätta vilka företag? Absolut, jag lovar, men inte idag.

Den första september påbörjar jag det stora arbetet som ska vara slutfört någon gång i slutet av april 2017.

För någon månad sedan skrev min vän från Gotland, Karl Melander, "Hur i helvete håller du i en kamera?". När jag ser den här bilden så undrar jag själv??? Jag avslutar dagen med en enkel fråga:

Var är dagens bild tagen?

Tisdagen den tjugotredje augusti 2016

 

Klockan 18.53

Även om gårdagen blev ganska sansad, trots att det tog en god stund att få ihop veckans vlogg, så var det bara att ladda upp och försöka hitta tillbaka till lite jävlaranamma.

Den här tisdagen var väldigt full men trots detta så dök det upp ytterligare två jobb längs med vägarna.

Allting började klockan 09.00 på Linnéskolan i Hässleholm tillsammans med min älskade vän och kollega Carl-Johan Bauler. Hans första dag efter en skön semester.

Det handlade om skolstart och det var då jag tog vad som får representera dagens bild.

En dag med många tankar, känslor, lite oro men också med väldigt mycket glädje och skratt när det var dags för en ny hösttermin.

Under vårterminen lärde jag känna massor med elever som gick på Kyrkskolan och som nu istället går här på min gamla skola där jag en gång i tiden tillbringade sex hela, långa men ganska roliga år. Många minnen...

Jag kommer ihåg när jag slutade på lilla, trygga Kyrkskolan och tillbringade min sommar med magont över att behöva ta mig bort till Linnéskolan istället. Jag undrar hur alla mina kompisar från Kyrkskolan har haft det i sommar? Jag får fråga dem när vi ses snart igen. Kommer ni ihåg det sexsidiga reportaget om sista terminen på Kyrkskolan?

Jag måste snart se till att bilderna hamnar här på min hemsida. Eller hur?

Har ni sett veckans vlogg?

Kolla här: NSK_Vlogg18 - Häng med bakom kulisserna

Måndagen den tjugoandra augusti 2016

 

Klockan 19.25

Huruvida veckans vlogg är den bästa hittills får du själv avgöra. Vad jag däremot är helt säker på, trots kameran i hand och en hel del jobb i fredags, så blev stunden på scen den bästa på evigheter.

Vill du tjuvkika på vloggen så klickar du här:

NSK_Vlogg18 - Häng med bakom kulisserna...

Ett stort tack till Ulrika Norström, Johan Åberg och Helen Svensson som hjälpte till att filma under soundcheck och konsert.

 

 

 

 

Söndagen den tjugoförsta augusti 2016

 

Klockan 21.16

Jag har nog aldrig i mitt liv varit med om så mycket, så många jobb och ett sådant intensivt fotograferande under min karriär. Det handlar om tre tämligen annorlunda men magiska dygn. Samtidigt som jag är ganska slut och uttröttad så känner jag mig även glad och tacksam för alla möten och den ganska enorma mängd bilder som kommer att vara en del av mitt minne av den här helgen. Det handlar om allt ifrån Snapphanerallyt, Bjärnumskarnevalen, hästtävlingar på Hovdala, Hässleholmsfestivalen och en hel del annat smått och gott däremellan. Inte minst så är fredagens konsert ett rejält minne för livet.

I morgon verkar vara en ledig dag. Eller, tja, eftersom jag inte hunnit med vloggen så kommer jag att försöka trixa ihop den här i sängen.

God natt...

 

Lördagen den tjugonde augusti 2016

 

Klockan 18.59

Min bästa stund på en scen. Tillsammans med min älskade son och ett underbart gäng musiker. Det slår ut det mesta.

Det blev mycket film igår och i natt. Om allt går som det ska så kommer veckans vlogg att finnas tillgänglig i morgon kväll.

Nu är det lördag. En lördag som varit helt crazy.

Jag önskar er alla en riktigt fin och underbar kväll!

 

Fredagen den nittonde augusti 2016

 

Klockan 22.18

Magi!

Vilken dag och kväll!

Min son var magisk, hela bandet var fantastiska...jag var sådär, men oj så kul! Ett minne för livet!

Veckans vlogg kommer om någon dag och kommer att handla om den här dagen från början till slut. Från scenen och på alla andra platser.

Jag önskar er alla en riktigt underbar helg!

Torsdagen den artonde augusti 2016

 

Klockan 19.19

I morgon är det dags för Hässleholmsfesten. I dag har vi haft de sista repetitionerna inför en stund på scenen i den här gamla parken.

Jag växte upp på Viktoriagatan lite mitt emellan Hembygdsparken och Djupadal. Just Djupadal har alltid varit min favvis och detta är definitivt första gången jag någonsin har stått på en scen här.

Överhuvudtaget så känns det som en evighet sedan jag stod på scen.

Det är nog ganska exakt tre år sedan sist. Jag är lite nervös men längtar.

Jag vågar lova att detta blir lugnt, sansat och väldigt speciellt.

Jag är mycket glad och lycklig över att ha med mig en väldigt ung och underbar orkester. Min son Dylan Johansson får det hela att låta musikaliskt med piano och orgel, Kevin Obers hjälper oss att hålla takten på ett vackert sätt, Tilde Nordström och Jessika Borg ser till att sjunga och köra med sina vackra röster.

Ni ser tältet bakom oss på bilden, det är där vi går upp på scen klockan tjugo noll noll i morgon kväll.

Vi ses längst fram!

Onsdagen den sjuttonde augusti 2016

 

Klockan 20.59

Näst sista kvällen för mig på Malmöfestivalen.

Min första dag blev förra torsdagens rundvandring inför fredagens start.

Har ni kollat vloggen?

NSK_Vlogg17

I morgon blir min sista tur till årets festival.

Jag har, i stort sett varje dag, varit med Ralph Gretzer när han har testat några av festivalens begivenheter.

Kolla här:

Ralph testar parkour

Ralph testar enhjuling

Ralph testar amerikansk fotboll

Ralph testar cheerleading

Dagens bild är just från när han testade cheerleading ihop med ett gäng barn. Utan tvekan en av veckans roligaste jobb.

 

Tisdagen den sextonde augusti 2016

 

Klockan 20.24

Jag skrev en låt för en väldig massa år sedan. Den heter Kaleidoscope Avenue. Minns du den? Minns du Loserville? Jag tror att den låten har fastnat i mitt huvud just nu och att det är därför jag leker som jag gör med mina fötter på betongen, asfalten och alla söndriga delar.

Flera av dem blir ganska obehagliga. Eller hur?

Jag tog en hel del sådana här ikväll i väntan på Melissa Horn på Stortorget i Malmö. Det har varit aningen lugnare här den här aftonen jämfört med de första fyra dagarna. Skönt! Ganska kul att kila omkring på Skånska Dagbladets parkering och ta lite bilder.

 

Måndagen den femtonde augusti 2016

 

Klockan 20.24

Det är varmt i Malmö. En skön dag jämfört med en regnig och trist helg. Ett arabiskt bröllop spelas ikväll upp på Gustav Adolfs Torg.

Det drog igång vid arton noll noll och kommer att skådespelas, dansas och njutas av hela aftonen.

En ganska kul, skön och magisk stund. Tyvärr fick jag ge mig därifrån för att få fram lite bilder innan det är dags för kvällens sista fotografering.

Wolfmother på Stortorget. Jag minns det här bandet från Siesta i Hässleholm för några år sedan. Det var hur bra som helst och det kan det säkert bli ikväll också.

Söndagen den fjortonde augusti 2016

 

Klockan 21.52

Efter en ganska fullbokad söndag och den fjärde dagen i rad i Malmö så var det en ganska magnifik upplevelse att få rulla hemåt.

Jag har fyra kvällar kvar på Malmöfestivalen. Det ska bli bättre väder nu jämfört med den här helgen som i princip bara gav oss regn.

Jag önskar er alla en fin kväll!

 

Lördagen den trettonde augusti 2016

 

Klockan 17.29

Idag har jag gjort två hemska misstag.

Nummer ett: Jag brydde mig inte om att vlogga dagens jobb vid Humlesjön utanför Röke.

Nummer två: Jag brydde mig inte om att ta med drönaren.

Detta var ett riktigt kul jobb som handlade om Triathlon. Ett underbart engagemang, mycket folk och en otroligt skön liten plats.

Reportaget ser ni i Norra Skåne på måndag. Det blev ganska bra och kul bilder trots att jag glömde två viktiga saker.

Just nu sitter jag i min bil och har precis gjort ut det första jobbet här nere i Malmö. One down, three to go, liksom...

Glad lördag på er alla!

 

Fredagen den tolfte augusti 2016

 

Klockan 20.23

Malmöfestivalen har dragit igång.

Det regnar och blir blött som tusan men människorna som älskar kräftor står detta till trots på Stortorget och njuter av Grus i Dojjan.

Vill ni se veckans vlogg? Den berättar just lite om Malmöfestivalens förberedelser och vad som är nytt för i år.

Kolla här:

NSK_Vlogg17

Trevlig helg!

 

Torsdagen den elfte augusti 2016

 

Klockan 18.49

Idag har helvetet dragit igång. Jag har aldrig varit så grymt uppbokad som jag är från idag till och med nästa söndag. Det handlar om Malmöfestivalen och en väldig massa andra jobb runt om i Skåne.

Dagen började med en rundvandring i Malmö som visade lite nyheter inför festivalen. Sedan bar det av till Hardeberga utanför Lund och därifrån vidare ner till Löderup i den sydöstra delen av Skåne. Trettiosex mil.

Imorgon bär det iväg igen.

Det var längesedan jag träffade min härlige vän Lars Brundin. I förmiddags fick vi några minuter tillsammans. Gott!

Jag sköt veckans vlogg idag i Malmö. Om allt går som det ska så ska den bli en del av fredagen. Håll tummarna!

Onsdagen den tionde augusti 2016

 

Klockan 18.52

Den här bilden tog jag för ganska exakt två veckor sedan i Skaramangás vid kusten i Grekland några mil utanför Aten. Idag har jag levererat bilder till två tidningar inför helgens reportage. Snart är även texten på väg.

Den här gången handlar det om två fantastiska kvinnor från Sverige som tillbringat några veckor den här sommaren med att hjälpa, stötta och få en del av de som är på flykt att känna vänskap och trygghet.

 

 

 

 

Tisdagen den nionde augusti 2016

 

Klockan 22.02

Vad säger man?

Vad kallas en sådan här bild för?

Kalejdoskop?

Obehaglig?

Vad säger du?

Måndagen den åttonde augusti 2016

 

Klockan 21.10

Oj, vilken dag!

Möte, mer möte, jobb, mer jobb, ännu mer jobb och till slut på kvällen en härlig repetition inför konserten nästa fredag. Har ni köpt biljett?

Kolla här: Hässleholmsfesten

Det blir lite annorlunda, ganska lugnt, skönt och vackert.

Det var länge, länge sedan jag satt på en scen. Jag ser väldigt mycket fram emot att få stå på scenen tillsammans med min son. Tidigare har vi bara gjort en låt tillsammans men den här gången blir det flera stycken.

Vi har dessutom fått underbar körhjälp av Tilde Nordström och frun i huset, Jessika Borg. Är det någon som är grymt duktig på percussion så får ni mer än gärna höra av er och vara med oss. Ok?

Den här bilden togs strax efter lunch idag nere i Malmö.

Nu är jag trött och slut. Over and out..

Söndagen den sjunde augusti 2016

 

Klockan 19.10

Det här, mina vänner, är helt säkert den här veckans sista bild.

Det har blivit några tusen skarpa och oskarpa kort sedan i måndags.

Ärligt talat så känner jag, för första gången på länge, att jag skulle behöva ledigt. Låter jag gnällig? Jag vill inte gnälla, jag vill bara känna att jag trycker på knappen vid rätt tillfälle. När jag märker att jag inte gör det så kan det vara dags med lite semester. Lite så är det just nu.

Den här bilden talar sitt tydliga språk...

 

 

 

 

 

 

 

Lördagen den sjätte augusti 2016

 

Klockan 22.58

Andra dagen på friidrotten och andra kvällen på Helgeåfestivalen.

Min tanke var egentligen att göra en vlogg här i Knislinge på festivalen men jag måste erkänna att jag är helt slut och har inte orkat.

Det blir mer vlogg nästa vecka istället...

Kvällens sista band skulle ha spelat 00.30 men de ställde in. Istället ska jag fotografera en annan orkester klockan 23.40.

Jag tjänar nästan en timme.

Sov gott och njut av helgen!

 

 

 

 

Fredagen den femte augusti 2016

 

Klockan 20.43

Helgeåfestivalen!

Varken mer eller mindre, liksom...

Den här dagen började tidigt, tidigt i morse med en drönare och ett vackert reportage ute på en sjö någonstans i Skåne.

Den här kvällen är fortfarande en bit från över.

Efter en stund på ungdoms-sm i friidrott i Hässleholm så är det just nu Sme'ns Baglomma på Helgeåfestivalen i Knislinge.

Trevlig helg på er alla!

 

 

 

 

Torsdagen den fjärde augusti 2016

 

Klockan 21.16

Om ni frågar mig så är detta sommarens hittills bästa bilder på fötterna.

Det har än så länge varit mycket jobb de senaste veckorna varför det inte blivit lika många bilder som vanligt.

Den senaste bilden på vad som liknar ett kors tog jag igår.

Den starkaste och viktigaste bilden på skorna i grusen tog jag på Port One utanför Piraeus för ganska exakt en vecka sedan.

Den vackraste bilden är tagen under midsommarhelgen i Göteborg.

Hänger ni med?

 

 

 

 

Onsdagen den tredje augusti 2016

 

Klockan 19.43

Det regnar i Finja i kväll.

Jag ligger på rygg ute på Möllerödsfältet och kikar på drönaren som stiger mot skyn. Jag håller på att filma en vlogg som kommer att handla om mina fötter och utställningen som drar igång i maj 2017. Kanske blir det lite mer än bara en vlogg, vi får se.

Trots att det inte blev så mycket film ikväll så är en sak är säker, jag blev blöt och smutsig trots att regnet på något sätt kändes befriande.

 

 

 

Tisdagen den andra augusti 2016

 

Klockan 19.13

Min hjärna, mitt hjärta och min själ är kvar i Grekland.

Det känns som om fötterna också är kvar...

Jag har bestämt mig för att snart åka dit igen. Snart som fan...

Jag är grymt imponerad över det arbete som Suzanne och Git gjorde under de två dygnen som vi var där. Nästa reportage handlar just om dessa båda fantastiska människor.

Tack för all respons för veckans första vlogg! Har ni inte sett, kolla här:

Vloggumentär & NSK_Vlogg

Ni läser och ser fler bilder här:

Från läger till läger

Dela mer än gärna både reportage och vlogg...

Bilden är tagen vid Port One. En av de bilder som helt säkert kommer att finnas med på nästa års utställning på Hovdala Slott.

 

Måndagen den första augusti 2016

 

Klockan 18.48

Vet ni vad?

Idag är det mitt åttahundrasjuttiofjärde inlägg här på Vardagligen.

Den femte december kommer det att firas nummer tusen. Party! Ok?

Ett stort tack till alla för en väldig massa respons för veckans vlogg.

Det betyder väldigt mycket för mig.

Ni som inte redan sett kan kolla här:

Vloggumentär & NSK_Vlogg

Dagens bild är från reportaget om Siwar och hans familj.

Ni läser och ser fler bilder här:

Från läger till läger