juni 2015

 

 

Vardagligen//Juni 2015

Tisdagen den trettionde juni 2015

 

Klockan 13.48

Idag har jag snurrat runt ute på en bygd som jag inte varit någon särskilt stor del av tidigare. En bit från Osby ligger en liten by som heter Strömsborg. Här finns en av de vackraste idrottsplatser jag har sett i hela mitt liv.

Idag har jag träffat eldsjälen Allan Nilsson som dessutom är lagledare för division sju laget Strömsborgs IF. Allan har dessutom gett namnet åt idrottsplatsen Allanvallen. Redan som ungdom spelade han i laget som under årens lopp pendlat mellan divisionerna fem, sex och sju.

Ni läser allt om detta inom kort i Norra Skåne.

I Finja så har mina älskade föräldrar jobbat med att bygga en uteplats. Jag är inte till mycket hjälp men jag har lagat och bjudit på en fin middag och försökt underhålla på mitt sätt.

Lite som Ernst Kirchsteiger, liksom...

Glad och solig afton på er alla!

Måndagen den tjugonionde juni 2015

 

Klockan 17.28

Fabian Claëson är tolv år gammal. Han föddes med ryggmärgsbråck.

Jag träffade honom första gången för ett par veckor sedan när han simmade "Open Sea" i Lursjön utanför Hästveda. Jag var där tillsammans med Norra Skånes Tomas Gustavsson för att göra ett allmänt sportreportage om tävlingen. Vi fastnade såklart för Fabian och jag frågade hans mamma Anna om jag fick höra av mig och träffa dem. Ikväll har jag och min kamera haft första stunden tillsammans med honom och hans familj. Det har varit simträning i Brobys simhall.

Han är en fantastisk tolvåring på flera olika sätt och jag ska göra mitt bästa för att berätta hans och hela familjen Claësons berättelse.

 

 

Söndagen den tjugoåttonde juni 2015

 

Klockan 00.12

Ulf Lundell fick avsluta underbara Torsjö Live. Oj, så bra.

Jag hoppas att festivalen fortsätter med sin goda mat, vackra omgivning och underbara musik.

Efter en fin vecka längs med vägarna tillsammans med Dylan så är det faktiskt rätt så skönt att vara hemma.

Lundell fick avsluta en ganska intensiv musikvecka med bland andra Jackson Browne, AC/DC och David Guetta.

Från Berlin via Hamburg till Torsjö, liksom...

God natt, god morgon och en riktigt fin söndag till er alla.

 

Lördagen den tjugosjunde juni 2015

 

Klockan 07.02

Det blev en tidig morgon från Hamburg Hauptbahnhof. Klockan ringde 06.25 och sedan var det dags att säga tack och hej till en veckas härlig semester, tre konserter och en väldig massa fina upplevelser.

Tåget rullar just nu mot Puttgarden och går allt som det ska så bör vi vara i Hässleholm runt 14.00.

Igår var vi på O2 World och tittade på David Guetta. Wow och oj, liksom. Jag trodde inte för mitt liv att jag skulle kunna uppskatta en konsert med honom på det sättet jag gjorde. Dylan var i himmelen och jag en bra bit på väg...

Från Hamburg och David Guetta till Torsjö och Ulf Lundell.

Visst är livet ganska häftigt?

Trevlig helg på er alla!

 

Fredagen den tjugosjätte juni 2015

 

Klockan 17.02

Tillbaka i Hamburg igen. Hemma, liksom.

Vi bor på ett jättefint hotell mitt i centrum. Här finns det mesta.

David Guetta bor också här, en våning längre upp, och ikväll ska vi se honom på O2 World.

Igår såg vi AC/DC i Berlin. Bland det sämsta jag någonsin har sett. Kanske hade det varit snäppet bättre än värdelöst om ljudet hade varit okej. Jag vet inte. Jag fick ha deras senaste setlista öppen och kika på för att jag överhuvudtaget skulle förstå vilka låtar som spelades.

Det var trots dessa gubbar från Australien en ganska vacker och fin kväll. Jag har aldrig varit på Olympiastadion tidigare, bara passerat. Mäktigt, solen sken och kvällen var varm.

Hur som helst så tror jag att det blir en fin kväll ikväll. Hotellpoolen är nyttjad och snart bär det iväg.

Imorgon börjar jag jobba så fort tåget tar oss till Finja.

Torsjö Live och Ulf Lundell.

Trevlig helg på er alla!

Torsdagen den tjugofemte juni 2015

 

Klockan 14.20

Kurfürstendamm, liksom...

Dylan har spenderat den här dagen i lite olika skatebutiker. Det har handlats en riktigt fin bräda som heter Penny och dessutom en ryggsäck som kommer från samma märke.

Solen skiner i Berlin. Jag sitter just nu nere i den fina utebaren på Sheraton, skriver och redigerar Vardagligen samtidigt som en kall och god öl står bredvid mig på bordet.

Ikväll blir det AC/DC. Absolut inga av mina favoriter men jag har hört mycket gott om dem och har aldrig fått se dem live. Dylan kan mycket mer om AC/DC än jag. Jag vet samtidigt att han längtar till morgondagens David Guetta i Hamburg och skiter ett ganska stort stycke i Berlins Olympiastadion och ett gäng gamla australienska gubbar. Jag tror och vet att vi får roliga kvällar tillsammans både idag och imorgon.

Skål!

Onsdagen den tjugofjärde juni 2015

 

Klockan 19.55

Kvällen då Drottning Elizabeth lämnade Berlin.

Jösses så galet det blev utanför hotell Adlon Kimpinski denna afton.

Jag och Dylan har vandrat långt idag och sett det mesta av det som finns kvar av den förbannade muren. Framåt kvällen bestämde vi oss för Brandenburger Tor och riksdagshuset. Det var då vi plötsligt fick se en väldans massa människor runt en avpärrad del av vägen.

Vi fick ganska snart reda på vad det handlade och stannade en liten stund innan drottningen kom ut ur det fina hotellet och hoppade rakt in i en väldigt vacker bil.

En helt vanlig kväll i Berlin, liksom. Imorgon blir det AC/DC på Olympiastadion. Skål!

Tisdagen den tjugotredje juni 2015

 

Klockan 14.28

Ett regningt Berlin.

Det är inte ofta ni har sett mig med paraply men efter tre timmar på Mall of Berlin så blev jag tvungen att skaffa ett för att kunna promenera någon annanstans än inomhus.

Dylan fick en regnjacka.

Vi tog oss bland annat tillbaka till Checkpoint Charlie, platsen där Hitler hade sin sista bunker och det judiska förintelseminnesmärket.

Det var halt på stenarna men Dylan lyckades komma upp och hålla sig hel för en bild.

Imorgon fortsätter vi med muren och en skateboardaffär som Dylan hittat. Lite av varje, liksom...

Måndagen den tjugoandra juni 2015

 

Klockan 16.46

Från Jackson Browne i Hamburg till Fernsehturm i Berlin.

Till att börja med så fick jag träffa en gammal bekant igår kväll efter Jackson Brownes underbara konsert ute i Hamburgs Stadtpark. Jag hade ingen aning om att Shane Fontayne spelade gitarr med Jackson.

Under Springsteens konserter 1992-93 så var Shane bandets gitarrist. Han hjälpte mig med backstage och biljetter i hela Europa och det var verkligen riktigt gott att få träffa honom. Dylan tyckte nog också att det var ganska okej att få säga hej.

Vi kunde ha fått träffa Jackson men vi valde att åka hem till vårt fina hotell nere vid Alsfats istället.

Idag har vi checkat in på Grand Hotel Sheraton i Berlin och efter en av de längsta promenaderna någonsin så är vi ganska slut båda två även om klockan inte är mer än strax efter nio.

Imorgon fortsätter den här trippen med att vi måste hitta en flygel åt Dylan. Han försökte spela på en här uppe i Fernsehturm men det tilläts ej. Vi tog den här bilden istället.

God afton...

Söndagen den tjugoförsta juni 2015

 

Klockan 11.32

Hamburg Marathon...

Vi var liksom bara tvungna.

Just den här rundan kallas för Hella Hamburg halbmarathon och gick av stapeln i förmiddags. Vi ville bara ta en liten promenad efter en grymt fin frukost på Crowne Plaza.

Det känns verkligen som semester. Skönt och ganska underbart.

Ikväll blir det Jackson Browne i Stadtpark och imorgon går tåget till Berlin strax efter lunch.

Glad söndag på er alla!

 

 

Lördagen den tjugonde juni 2015

 

Klockan 18.39

Semestern har börjat...

Efter en helt underbar och väldigt kärleksfull midsommarafton så började jag och Dylan vår resa i morse. Den började med tåg från Köpenhamn till Hamburg och kommer i början av nästa vecka att bära av till Berlin.

Vi började i eftermiddags med att kika lite på "Triennial of Photography Hamburg". Rekommenderas å det varmaste.

Mina fötter hamnade på en av Giacomo Brunellis bilder i hans utställning på Rathausmarkt.

Imorgon fortsätter vi kika på bilder. Dessutom blir det Jackson Browne i parken. Jag har bara sett Jackson tillsammans med Bruce och ser därför väldigt mycket fram emot en konsert med honom och hans band.

 

 

Fredagen den nittonde juni 2015

 

Klockan 15.19

Jag har gjort mitt sista jobb innan semestern.

Nu är det Midsommarafton på riktigt.

Glad Midsommar på er alla!!!

 

 

 

Torsdagen den artonde juni 2015

 

Klockan 19.38

Andra kvällen i rad med ösregn på en fotbollsplan. Igår var det Hanaskog och ikväll blev det Glimåkra.

Inger jobbar ideellt med att sälja biljetter till fotbollsmatcherna på Trollavallen i utkanten av Glimåkra. Ikväll blev det inte särskilt många slantar i kassan.

I eftermiddags, strax innan bilen rullade mot Glimåkra, hade jag mitt första möte med Fabian och hans familj i Hästveda. Jag kommer att berätta allt om honom så småningom. Just nu vill jag bara tacka honom och hans familj för en väldigt trevlig stund. Vi kommer att få många bra stunder tillsammans. Det kommer att bli en berättelse för er alla.

Imorgon är det midsommar.

Skål!

 

 

 

Onsdagen den sjuttonde juni 2015

 

Klockan 14.48

Caroline Alesmark och Kenneth Joelsson har alldeles nyligen gett ut en väldigt fin bok som handlar om och beskriver olika vandringsleder längs med Skåneleden.

Boken heter "Vandra Skåneleden" och har nästan redan sålt slut.

En andra upplaga är på gång. Boken är en succé!

Jag har gjort en väldig massa jobb tillsammans med Caroline och jag är inte minst väldigt glad för hennes skull.

Två exemplar inköptes idag efter det att jag hade vandrat en kort runda av leden strax utanför Dalby tillsammans med både Caroline och Kenneth. Oj, så vackert.

Jag såg en film för någon vecka sedan som handlade om pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela. Det handlade om en promenad på lite drygt åttio mil. Jag tror att jag måste operera min fot först och kanske ta ett par turer längs med Skåneleden innan det blir dags för Santiago. Caroline och Kenneth snodde runt cirka sjuttio mil i Skåne under tiden som de höll på med boken. Wow!

Tisdagen den sextonde juni 2015

 

Klockan 19.00

Det fick bli den här idag!

Efter ett litet pyttejobb i morse så har dagen ägnats åt att göra ut en massa jobb som har legat på hög. Skönt som tusan att vara framme vid någon slags linje där allt som borde göras också är gjort.

Tja, förutom fakturorna då alltså...de är inte skickade än. Ett ganska delikat och trevligt bekymmer.

Sedan i går eftermiddag har ett gäng riktigt spännande jobb helt plötsligt tillkommit. Ett par i Sverige, ett i London och ett i Frankrike.

Nu tror jag bestämt att jag ska göra som katten Kurre, lägga mig i solen en liten stund innan den försvinner.

Glad kväll på er alla!

 

Förresten så har jag startat en ny liten sak här på hemsidan i dag. Nu kan man klicka på bilden här på Vardagligen för att få se den lite större. En bagatell, men fint eller hur?

Måndagen den femtonde juni 2015

 

Klockan 11.03

Underbaraste Jeanette...

I samband med undersökningarna så måste Jeanette göra ett uppehåll med sina mediciner. Det börjar ett dygn innan och innebär allt som oftast att nätterna blir längre än normalt. Inatt var en sådan natt. Jeanette hade inte sovit en blund på grund av en hemsk värk i sina ben och fötter. Hon var trots detta både pigg och glad under hela förmiddagen på sjukhuset i Lund.

En riktigt positiv sak uppdagades idag. Den första operationen i Transeuro-projektet har gjorts i London. Detta skapar hopp och har gjort en ganska vanlig och upprepad undersökningsförmiddag till något ganska speciellt.

 

 

 

 

 

 

Söndagen den fjortonde juni 2015

 

Klockan 21.17

Det har varit en lång dag.

En väldigt lång dag med allt från fotbollscup i Vinslöv till studentbal i Tyringe. Just nu sitter jag tillsammans med Jeanette på patienthotellet vid sjukhuset i Lund. Vi har filmat ett par timmar men nu fick det bli kaffepaus.

Imorgon bitti är det undersökning igen. Det blir den fjärde i rad som jag följer med och fotograferar och filmar sedan starten i april 2014.

Nu håller vi alla tummar för att detta är den sista inför operationen.

 

 

 

Lördagen den trettonde juni 2015

 

Klockan 11.16

Oj, vilken kväll det blev igår på Ullevi. Ni vet redan allt och det enda jag behöver säga är Dave Grohl, brutet ben, Foo Fighters, Ullevi och Göteborg. En av de märkligaste och bästa konserter jag har sett i hela mitt liv. Jag vet dessutom hur det är att bryta ett ben när man hoppar från en scen även om det är tretton år sedan. David Grohl kommer aldrig att glömma Ullevi precis som jag aldrig glömmer Tivolirock i Kristianstad...

Jag kom hem till Finja klockan fem över två inatt och vaknade när mobilen tjöt väckning tidigt imorse. Idag har det varit klassresa tillsammans med Dylan och alla hans kompisar.

Dagen har tillbringats på Tosselilla och det har varit hur kul som helst.

Ibland känner jag mig som en ganska urusel pappa, inte minst när det gäller hur lite tid jag har spenderat tillsammans med klassen på Finja skola. Därför var det väldigt kul att få vara chaufför och en del av denna fina lilla tripp.

Jodå, klart att det blev en porträttbild också i serien om Dylan.

Glad lördag på er alla!

Fredagen den tolfte juni 2015

 

Klockan 09.12

Dagen började redan strax efter fem i morse. Jag åkte hem till familjen Fagner för att följa sonen Eriks dag på väg mot studenten.

Första bilden togs ett par minuter i sex och den sista klockan 14.22. Däremellan blev det allt från champagnefrukost, stipendium, utspark och slutade med party på ett lastbilsflak på väg ut i livet.

En fin dag med Lars, Gunilla, Erik och alla hans klasskompisar.

Tack!

Vad jag gör nu?

Jag sitter i Lars Brundins bil på väg mot Göteborg och Foo Fighters på Ullevi ikväll. Jag lyssnar på Brundins fantastiska låtar som han skrivit inför albumet som släpps i samband med hans femtioårs dag.

Wow, liksom!

Jag önskar er alla en underbar helg!

 

 

 

 

Torsdagen den elfte juni 2015

 

Klockan 12.31

Idag är dagen som Dylan slutar på skolan i Finja. Efter sex år, sex fantastiska år, så är det först dags för ett skönt sommarlov innan skollivet går vidare till Tyringe.

Om jag har förstått det hela rätt så kommer Bruce Springsteens New York City Serenade att för första gången någonsin spelas i kyrkan här i Finja. Förstår ni? Till och med en viss snubbe i Rumson utanför Asbury Park kommer att vara en ganska stolt man ikväll...

Jag har lovat att försöka vara en väldigt tyst och lugn pappa. Vi får se hur det går :)

Under dagen har jag varit med hela klassen. Det har blivit massor med bilder och dessutom lite fotboll. Jag var målvakt och släppte nog in varenda skott som kom emot mig.

Om detta är en stor dag?

En av de största någonsin...utan tvekan.

Ikväll firar vi med grill på Spettgatan.

Glad torsdag på er alla!

Onsdagen den tionde juni 2015

 

Klockan 13.44

Oj, det var många år sedan jag var här senast.

Kurhotellet i Tyringe...

De håller på för fullt att fixa till och göra snyggt inför söndagens studentbal. Då kommer jag att vara här igen.

Imorgon tillbringar Dylan sin sista dag på Finja skola. Det blir en dag och en kväll med många tårar.

Barndomen tackar för sig och tonåren hälsar välkommen. Från mellanstadiet till högstadiet. Jag har glömt hur det var men är glad och tacksam över att få uppleva det med min son.

Det är några år kvar till hans studentbal och om den blir på "Kuran" eller ej återstår att se...

 

 

 

Tisdagen den nionde juni 2015

 

Klockan 19.36

Vad vi gör i Finja?

Vi försöker tömma ett par Macbook Pros och lägga in saker i nya datorer. Emellanåt tar vi paus och får lite frisk luft. Då kan det ungefär se ut så här.

Den här dagen är snart slut och imorgon fortsätter min skånska resa.

Over and out...

 

Måndagen den åttonde juni 2015

 

Klockan 15.02

Över tvåtusen som bara sedan igår har varit ute och kikat på den här videon:

Dylan Johansson - New York City Serenade (Bruce Springsteen)

Sanslöst!

Idag fortsatte jag och Dylan med porträttserien om honom. Kan bli en julklappsbok till min älskade mamma som filmade den ovan nämnda videon.

 

Hur dagen har varit?

Grymt full fart med en väldig massa kul jobb som tagit mig till bland annat Malmö.

Jobbdagen är en bit från färdig. Varken mer eller mindre, liksom.

Glad kväll på er alla!

 

Söndagen den sjunde juni 2015

 

Klockan 10.36

I förmiddags lämnade mina fötter marken för att ta sig ut på en brygga på Lursjön i Hästveda en liten stund. Det var Open Water på tre kilometer som simmades i storm. En riktigt kul fotografisk förmiddag även om det var kallt och blåsigt.

Ni läser allt om detta i morgondagens Norra Skåne.

Har ni sett det här lilla filmklippet som min mor filmade igår?

Kolla här:

Dylan Johansson - New York City Serenade (Bruce Springsteen)

 

 

 

 

 

 

Sveriges Nationaldag

Lördagen den sjätte juni 2015

 

Klockan 11.33

Den utan tvekan bästa nationaldagen någonsin. I Åparken, Tyringe av alla ställen.

Min älskade son, Dylan, fick sitt första stipendium. Han fick det för sin kreativitet och sitt kulturella jävlaranamma när det gäller såväl musikaliteten som filmandet och redigerandet.

Jag är en stolt pappa som gråtit väldigt varma och kärleksfulla tårar denna dag.

Tidningen Norra Skåne har dessutom haft en riktigt fin eftermiddag utanför redaktionen och tryckeriet. Mycket folk och en riktigt skön familjefest.

Glad nationaldag på er alla!

 

Fredagen den femte juni 2015

 

Klockan 19.07

Idag fortsatte jag med att fotografera och porträttera Dylan. Vi började på skolan i Finja för ett par veckor sedan och ikväll körde vi vidare på Sweden Rock i Norje.

Just den här bilden var speciellt kul eftersom det var ganska fullsatt inne i presstältet i väntan på någon presskonferens. Dessutom får man ju inte gå fram till de där stolarna där hårdrocksstjärnorna sitter när de blir intervjuade. Ingen brydde sig om att köra bort den här tolvåringen som i lugn och ro ställde sig på stolen i mitten.

Imorgon blir Dylan tilldelad sitt stipendium i Åparken klockan 11.00.

Hur ska detta sluta?

Trevlig helg på er alla!

 

 

 

 

Torsdagen den fjärde juni 2015

 

Klockan 19.13

Ikväll är det invigning av Malmö Live.

Flera tusen på plats när Timbuktu var en av flera som hjälper till att dra igång denna vackra plats som ligger bara ett par stenkast från Centralen precis längs med kanalen.

Invigningen pågår fortfarande och jag har ett par bilder kvar att knäppa.

Bob Dylan kommer att stå på den här scenen i höst. Undrar om Zlatan hinner hit innan?

 

 

 

 

Onsdagen den tredje juni 2015

 

Klockan 14.38

Ibland är ord inte nödvändiga.

Sweden Rock har dragit igång i Norje utanför Sölvesborg.

Varken mer eller mindre, liksom...

 

 

 

 

Tisdagen den andra juni 2015

 

Klockan 19.26

Tillbaka i Finja.

Tillbaka i regnet, blåsten och ovädret.

Imorgon drar Sweden Rock igång i Norje. Hur blir vädret då? Jag vågar inte ens gå in på SMHI och kika.

Idag blev jag återigen en väldigt stolt pappa när jag fick reda på att Dylan kommer att få A i musik. Högsta betyget. Wow!

Plötsligt spelar det ingen större roll om det så skulle regna hela sommaren...

 

 

 

Måndagen den första juni 2015

 

Klockan 14.12

Amsterdam...