Juni 2016

 

 

Vardagligen//Juni 2016

Torsdagen den trettionde juni 2016

 

Klockan 21.12

Juni tackar för sig. Jag får göra som mannen på bilden och ta fram någon slags kikare för att minnas alla magiska stunder som den här månaden har innefattat. Väldigt berörande på flera olika sätt. Många upplevelser och ett rejält resande. Bläddra mer än gärna ner igenom min junimånad så förstår ni vad jag menar...

Den här dagen började med ett oväntat, intressant och spännande möte redan klockan 07.50 i morse. Det handlar om en sak som jag aldrig hade förväntat mig. Kan du, vågar du gissa? Jag har lovat att återkomma senast måndag med ett svar och jag berättar inget förrän tidigast då.

Mannen på bild är golflegendaren Jokim Heaggmann som är en av många kändisar som var en del av den fina tävlingen "Golf för Alla" på Skyrup idag.

Imorgon drar Torsjö Live igång. Ska du dit? I så fall ses vi längst fram både i morgon och på lördag.

På söndag ser jag ut att få vara ledig...

 

Onsdagen den tjugonionde juni 2016

 

Klockan 20.43

Tillbaka på jobbet i allra högsta grad. Kroppen och huvudet börjar fungera igen som det ska. Har haft en fin dag och fotograferat ett kul hemma hos-reportage nere på Österlen. Eftermiddagen har tillbringats ute i Torsjö.

På fredag startar årets festival och jag håller alla tummar och tår att vädret blir schysst. Idag fick vi regn vad vi behövde...

Tisdagen den tjugoåttonde juni 2016

 

Klockan 20.31

Min kropp är helt slut efter en vecka som började förra måndagen i Malmö med Patty Griffin & David Pulkingham och som slutade i går kväll på Ullevi i Göteborg. Däremellan blev det ytterligare en tripp till Göteborg för att få se Griffin och Pulkingham på Liseberg i tisdags, Springsteen i Köpenhamn i onsdags och en underbar midsommarafton tillsammans med familjen. Fem konserter, nya vänner, gott vin, lite Gammel Dansk, massor med känslor och musikupplevelser som det var länge, länge sedan jag fick vara med om. Tro det eller ej men jag har faktiskt hunnit jobba en hel del mellan varven den här veckan. Ikväll blev det division två södra mellan HIF och Torns IF på Österås IP i Hässleholm.

Måndagen den tjugosjunde juni 2016

 

Klockan 00.39 (28/6)

Jag känner mig tagen på flera olika sätt och vis.

Göteborg och vackra Ullevi har nog fått något av det bästa någonsin både i lördags och ikväll. Två magiska kvällar. Totalt sju timmar och tjugosju minuter. Wow, liksom...

Jag är glad över att det blir en kväll till här i Göteborg i slutet av juli.

Alla som ska hit räcker upp en hand...

 

 

Söndagen den tjugosjätte juni 2016

 

Klockan 00.36 (27/6)

Semester i Göteborg.

Jessika behövde ekologisk öl. Jag och damen i baren fixade ett exemplar till henne. Vi stavade lite si så där...Ekolggiske!

En skön dag i Gbg tackar för sig. I morgon åker vi vidare till den etthundrafemtioförsta konserten och hoppas på väldigt mycket mer från "The River" eftersom det är så som den här turnén heter, liksom...

 

Midsommardagen, lördagen den tjugofemte juni 2016

 

Klockan 01.00 (26/6)

Jag vet inte vad jag ska skriva....

Bruce Springsteen spelade för mig ikväll. Min etthudrafemtionde konsert. Den längsta och en av de bästa jag har fått uppleva. Tre timmar och femtiosju minuter. Magi!!!!! När jag såg min första konsert med Springsteen i Stockholm 1988 så bjöd han på material från "Tunnel of Love". Ikväll bjöd han på just titelspåret från den här plattan, etthundrafyrtionio konserter senare. Wow, liksom...

Jag har gråtit och varit grymt berörd av den här kvällen.

Over and out...

 

Midsommarafton, fredagen den tjugofjärde juni 2016

 

Klockan 15.56

Glad, glad midsommar!

Dylan hittar ni i luren. Han är i Florida och önskar er alla en riktigt fin Midsommar! Alla vi andra vinkar och önskar er detsamma!

Skål, liksom...

 

Torsdagen den tjugotredje juni 2016

 

Klockan 21.01

Oj vilken vecka det här är!

Efter två magiska konserter med Patty Griffin och broder David Pulkingham så fick Bruce jobba ganska hårt igår kväll i Köpenhamn. Han gjorde ett vackert jobb men jag håller fortfarande stunderna med Patty och David som det bästa än så länge den här veckan. Imorgon firar vi midsomman tillsammans med alla nära och kära innan det bär av till Göteborg för andra gången den här veckan. Hänger ni med?

Jag har två biljetter till måndagens (27/6) konsert i Göteborg. Finns det någon som år intresserad av dessa båda så skickar ni ett mejl till mig:

jorgen@kontinent.se

 

Onsdagen den tjugoandra juni 2016

 

Klockan 23.33

Bruce Springsteen...

Nummer etthundrafyrtionio...

En fin kväll i Köpenhamn tillsammans med Jessika och syster Annelie.

Magiskt? Njae, men helt ok.

I Göteborg på lördag så firar jag nummer etthundrafemtio.

Jag har två biljetter till måndagens konsert i Göteborg. Finns det någon som vill ha dessa båda så skickar ni ett mejl till mig:

jorgen@kontinent.se

 

Tisdagen den tjugoförsta juni 2016

 

Klockan 17.41

En oförglömlig stund hemma hos Jessikas föräldrar i Kädarp. I flera år har Jessikas mamma Gudrun jobbat med att sy en folkdräkt till sin dotter.

Igår blev den klar och idag svängde vi inom för att få se detta magiska mästervärk. Jessikas mormor Maj, hennes moster Gunnel, till och med pappa Tommy har varit en del av att knåpa ihop den här folkdräkten från Västra Göinge.

Ikväll blev det Göteborg för att få se Patty Griffin och David Pulkingham. Efter en superkväll i Malmö igår så var det svårt att motstå att köra några ynka mil för att få se den här konserten i kväll igen, liksom...

 

Måndagen den tjugonde juni 2016

 

Klockan 21.47

En ganska magisk konsertvecka har börjat!

Min broder David Pulkingham spelar ikväll tillsammans med fantastiska Patti Griffin här i Malmö. Magiskt!

På onsdag blir det Springsteen med vänner i Köpenhamn och efter midsommar blir det två kvällar med samma gäng i Göteborg.

Hänger ni med???

Söndagen den nittonde juni 2016

 

Klockan 16.48

Kan ni gissa hur den här dagen började?

Jag promenerade en mil. Samma mil som jag har gått en väldig massa gånger. Det var länge sedan sist och rackarns så ont jag har i mina ben och i min kropp. Jag kom hem och lade mig i sängen med telefonen på magen och testade en annan sak som jag inte gjort på länge. Just det, tjugo minuter mindfulness som Jessika har lärt mig. En ganska magisk förmiddag som jag hoppas kunna upprepa några gånger varje vecka.

Eftermiddagen handlade om jobb. Dagens bild är från första jobbet i Vinslöv och Fritidscenter Cup. Det är den största fotbollscupen för ungdomar i kommunen. Ett engagemang som är kul att följa.

Det är inte alltid så lätt att hitta fotbollen när man missat det där målet som står precis vid åkern. Det gäller att leta bland...vad är det för något? Potatis?

Lördagen den artonde juni 2016

 

Klockan 19.53

Hänger ni med på den här lilla resan jag gör tillsammans med mina fötter? Följer ni mina inlägg på footbook.se och Instagram?

Om ett år är det dags för bok och utställning på Hovdala slott. Det känns snart som om jag borde ta ledigt från allt annat och syssla med det här på heltid. I höst lär det nog bli så.

De här bilderna är några få från det första halvåret.

Glad lördag på er alla!

 

 

 

 

 

 

Fredagen den sjuttonde juni 2016

 

Klockan 13.44

Vilken morgon vi fick tillsammans. Mina underbara föräldrar, syster Annelie och hennes döttrar Alma och Mathilde kom hit till oss med massor av små frukosträtter. Tillsammans njöt vi i ett par timmar och det blev dessutom en stund med utklädnad och annat som bara gör att man måste nypa sig lite i armen. Den bästa bilden kan jag tyvärr inte publicera. Den såg min älskade pappa Ralph till att ordna. Årets julklapp utan tvekan...

Vi önskar er alla en underbar helg!

 

 

 

 

 

 

Torsdagen den sextonde juni 2016

 

Klockan 19.59

Det pysslas en hel del med hemsidan. Långt ifrån allt är färdigt.

Idag har jag börjat lägga upp mina vloggar på YouTube.

Kolla här:

Jörgen Johansson - YouTube

Jag blir väldigt glad om ni går ut och börjar följa mig på YouTube. Ni får gärna dela och skriva till mig om ni vill och känner för det.

 

Vill ni tjuvkika på veckans vlogg så klickar ni här:

NSK_Vlogg12 - Swing och blås med Gunhild och gänget

Vill ni se alla de andra så klickar ni här:

Vloggumentär och NSK_Vlogg

Onsdagen den femtonde juni 2016

 

Klockan 19.04

Det är mycket film och vlogg nu. Det är ju minst sagt glädjande att vloggarna ses av många. Nästan så att jag får nypa mig lite grann i armen.

Såväl som när jag är och handlar på Maxi eller när jag fotograferar på Sweden Rock så kommer folk fram och berättar att de tycker att det är roligt med vloggarna och att de följer dem varje vecka.

Vi gasar på lite nu...under sommaren så kommer nämligen vloggarna att finnas tillgängliga både på Norra Skåne och Skånska Dagbladet.

Den här veckan är den första för Skånskan och den tolfte för Norra Skåne.

Man skulle kunna säga att Norra Skåne leder med 12-1. Härligt att mina vänner i stora staden Malmö har vaknat. Hihihi...

Vill ni tjuvkika på veckans vlogg så klickar ni här:

NSK_Vlogg12 - Swing och blås med Gunhild och gänget

Vill ni se alla de andra så klickar ni här:

Vloggumentär och NSK_Vlogg

Tisdagen den fjortonde juni 2016

 

Klockan 18.33

Det var grymt långa dagar i torsdags och fredags. Jag var en trött och ganska slut kille efter två stycken nittontimmars dagar. Klockan halv tio i fredags åkte jag till Norra Skånes tryckeri för att få vara med och dokumentera när lokaltidningen för sista gången trycktes i Hässleholm. Det blev mycket bild och väldigt mycket film.

Normalt sett så brukar vloggen ha premiär i slutet av varje vecka men den här gången fick det bli ett par dagar senare istället. Hoppas det är ok?

Vill ni tjuvkika så klickar ni här:

NSK_Vlogg11 - Natten då sista tidningen trycktes i Hässleholm

 

Måndagen den trettonde juni 2016

 

Klockan 20.33

Vill du se en väldig massa bilder från studenternas bal på Kurhotellet i Tyringe? Då har du kommit rätt. Jag har lagt in tjugofem bilder i systemet. Klicka, kolla och njut...

 

 

 

 

Söndagen den tolfte juni 2016

 

Klockan 19.04

Ikväll är det bal i Tyringe. Massor med vackra studenter, vackra bilar, vackra föräldrar och släktingar, dessutom vackert väder och en väldigt, väldigt trevlig stund utanför Kurhotellet. Kamerorna runt omkring har tagit massor med bilder. Alla fotograferar, filmar och njuter av ungdomarna och deras entré längs med röda mattan. En mins sagt fin eftermiddag.

Ni läser allt om detta och får se en väldans massa bilder i morgondagens Norra Skåne.

 

Lördagen den elfte juni 2016

 

Klockan 18.54

En ledig lördag!

Oj och wow, liksom...

Jag skulle egentligen ha fotograferat fotboll idag men efter två stycken nittontimmars dagar så kändes det rätt att ta ledigt. Tillsammans med Jessika och Dylan så blev det Sweden Rock och underbara The Hooters.

När Light of Day kom till Hässleholm i December i fjol så var underbare Eric Bazilian en av artisterna. Stolt, glad och tacksam över att ha fått hit en av mina idoler till min barndomsstad.

I början av nittiotalet så var jag och en annan av mina idoler, Joe D'Urso, på turné med The Hooters. Det var då som det här amerikanska bandet var som allra störst och Joe var förband på hela deras turné. Jag skjutsade runt min amerikanske vän i min Saab och vi hade ganska magiska och oförglömliga stunder och ögonblick som jag aldrig kommer att glömma. Tack Joe!

1993 gjorde The Hooters sin första konsert på Sweden Rock (Karlshamns Festivalen). Idag gjorde de den bästa konsert jag någonsin har sett på den här festivalen. Jessika och Dylan var backstage. Oj och wow igen, liksom...

Fredagen den tionde juni 2016

 

Klockan 17.31

Vet ni vad?

Det blir ingen vlogg idag eller i morgon som det blivit de senaste tio veckorna. Istället kommer Vlogg_11 i början av nästa vecka och den kommer handla om sista nätterna på tidningen Norra Skånes tryckeri.

En av mina skolkamrater, Jörgen Windh, är en av dem som kommer att vara med och trycka sista tidningen här i Hässleholm. Han har varit en del av det här tryckeriet ända sedan slutet av 80-talet. Han och jag gick tillsammans på Kyrkskolan en gång i tiden. Idag var sista dagen på Kyrkskolan och i morgondagens blad kan ni se och läsa fyra sidor från den sista terminen. En märklig kombination, eller hur?

Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg!

 

 

 

 

 

Torsdagen den nionde juni 2016

 

Klockan 21.47

Den här torsdagen började klockan 07.40 hos tandläkaren tillsammans med Dylan. Ett kort, snabbt och snyggt besök. Efter detta blev det en kort stund med kameran på Kyrkskolan innan det bar hem till mamma och pappa för en ännu kortare men mycket god frukost. En härlig, effektiv och vacker morgon som sedan bar iväg mot Norje och Sweden Rock Festival. Jag har tillbringat hela dagen där ända fram till nu när jag sitter och skriver detta i min bil utanför Norra Skånes tryckeri i Hässleholm.

Det är med sorg i hjärtat som jag kommer att följa de sista båda nätterna när tidningen Norra Skåne trycks här hemma. Efter imorgon, fredag, så kommer vår favorit tidning tyvärr att tryckas någon helt annanstans.

Mannen på bilden har ingenting med tidningstryck att göra...

 

 

 

 

Onsdagen den åttonde juni 2016

 

Klockan 19.30

Den här dagen har det mesta handlat om Kyrkskolan i Hässleholm. Ni som följer vad jag hittar på här på "Vardagligen" vet säkert att jag har följt klass tre under vårterminen. Skolan ska stängas ner och eftersom jag själv gick på den här skolan mellan 1976-82 så kändes det viktigt att få vara med för att dokumentera, fotografera och känna av skolans sista andetag.

I förmiddags var det tidskapselceremoni där elever från förskolan samt ettan till sexan hade samlat ihop saker som kommer att gömmas och bevaras någonstans i skolan. Resten av dagen har jag hållt på att jobba med bilderna som kommer vara en del av det fyra sidor stora reportage i Norra Skånes lördagstidning. När jag hade gått igenom fotografier från den här terminen så insåg jag att jag hade missat en del och därför bar det iväg ikväll igen för att fånga lite exteriöra detaljer.

Det blev en fin kväll med mycket tankar och känslor från min barndom.

 

 

 

Tisdagen den sjunde juni 2016

 

Klockan 18.54

Den här tisdagen har varit en annorlunda dag för Dylan. Han och Tyringe Skola har idag haft "Operation Dagsverke". Detta är en insamlingskampanj till förmån för utbildning och skolprojekt i andra länder. Eleverna ska arbeta en dag och samla in slantar. Dylan har tillbringat dagen med att jobba hemma hos farmor och farfar.

Själv har jag haft ett bra möte i Eslöv, ett vackert jobb i Lomma och ett riktigt superknäck i skogarna någonstans mellan Häglinge och Linderöd.

Många mil, många skarpa kort denna varma och vackra dag.

Imorgon blir det Kyrkskolan för hela slanten innan det på torsdag kommer att bli lite hårdrock i Norje.

 

Måndagen den sjätte juni 2016

 

Klockan 21.02

Hemma igen efter en minst sagt trevlig tripp till London. Konserten på Wembley igår kväll var hur fin och skön som helst. Dylan fick "Jungleland" under extranummerna och han grät sig igenom slutet av konserten på ett känslomässigt och vackert sätt.

Tack, liksom...

 

Söndagen den femte juni 2016

 

Klockan 14.51 (Brittisk tid)

Har ni det bra?

Är helgen vacker där hemma?

Jag och Dylan har en väldigt fin helg i London.

Det har blivit en del bilder på de där fötterna som ni mer än gärna får följa här: Med Fötterna på Jorden

Om cirka två timmar åker vi upp till Wembley Stadium. Ser mycket fram emot detta. Första konserten med Bruce Springsteen sedan 2013.

Jag har bara sett två konserter på Wembley Stadium i mitt liv.

Madonna på "Who's that girl"-turnén den 20 augusti 1987 och U2 den 19 augusti 1993 på "Zoo TV"-turnén. Jag har således bara sett det gamla och legendariska Wembley Stadium och därför ska det ikväll bli kul att få se det nya.

Jag såg Bruce Springsteen på Wembley Arena 1992 och även Metallica på "Wherever We May Roam"-turnén samma år. Den gamla inomhus delen minns jag som grymt trist. Ikväll blir något helt annat och jättemagiskt!

Glad söndag på er alla!

Lördagen den fjärdje juni 2016

 

Klockan 18.38 (Brittisk tid)

Vi är i London!

Varför är vi här?

Jo, i morgon spelar Springsteen på Wembley Stadium och vi tyckte det skulle vara lattjolajban att se honom just där.

Om vi har det bra här?

Så in i rackarns!

Glad lördag på er alla!

 

Fredagen den tredje juni 2016

 

Klockan 20.54

Jag kollade på termometern på min bil strax innan lunch när jag var på väg hem från ett par jobb. Den berättade för mig att det var trettioen och en halv grad varmt i utkanten av Hässleholm. Jag satt i bilen ganska dyngsur eftersom jag alldeles nyss hade varit med mina kompisar på Kyrkskolan. De lyckades få mig tämligen genomblöt med sina vattenvapen och ballonger. En kul stund med massor av bilder och jag är glad att det var sista jobbet och inte första.

Har ni sett vloggen som handlar om Kyrkskolan?

Kolla här:

NSK_Vlogg09

 

Idag firar jag tioveckors kalas eftersom vlogg nummer tio kom ut idag.

Hipp hipp hurra, liksom...

Kolla här:

NSK_Vlogg10

Torsdagen den andra juni 2016

 

Klockan 19.36

Jag är hemma igen efter två ganska kalla och regniga dagar i Paris. Mycket jobb men också god mat, gott vin och ett underbart sällskap med reportern Susanne Gäre.

Idag har det, trots vackert väder, blivit jobb här inne med veckans vlogg. Jag filmade allt i lördags på Powermeet och Cruising i Hässleholm.

Det blir nog den längsta vloggen hittills. Kanske dessutom den roligaste.

Vill ni tjuvkika så klickar ni här:

NSK_Vlogg10

 

Onsdagen den första juni 2016

 

Klockan 17.35

Håll käften, hälsar Paris...

 

Kolla här på Kontinents hemsida:

Carlo - On the Other Side