November 2016

 

 

Vardagligen//November 2016

Onsdagen den trettionde november 2016

 

Klockan 19.13

Sista dagen i november.

Fattar du, eller?

Är det bara jag som tycker att tiden springer iväg?

Snälla ge mig lite paus, lugn, ro och njutning....

I morgon åker jag till Stockholm tillsammans med Jeanne. Det blir en lång dag med mycket jobb och möte med Kontinent. Det var länge sedan jag var i huvudstaden. Jag har ingen längtan dit men i morgon känns viktigt.

Idag har jag haft ett väldigt speciellt möte med anledning av en bok som kommer att bli en del av 2017.

Vill du eller företaget du jobbar för vara sponsorer för min utställning "Med fötterna på jorden"? Snälla hör av dig! Jag har än så länge två huvudsponsorer som jag kommer att berätta om strax efter nyår.

Vill du och ditt företag vara en del av nästa års största utställning i den här delen av Skåne? Kontakta mig!

jorgen@kontinent.se

Tisdagen den tjugonionde november 2016

 

Klockan 19.39

Den här dagen började klockan 05.45 och är fortfarande en bra bit ifrån över. Jag har följt familjen Jeppsson under morgonen, förmiddagen och kvällen. I helgen kommer nästa reportage och film om dem.

Den här dagen har varit en del av Patric och Patricias vardagar. Jag har intervjuat dem, filmat och fotograferat. På torsdag kommer jag och Jeanne att få en dag tillsammans. Inte i Skåne utan någon helt annanstans.

Hänger du med?

 

 

 

Måndagen den tjugoåttonde november 2016

 

Klockan 18.17

Jaha, måndag liksom...

Två jobb har gjorts. Fyra reportage har gjorts ut och levererats. Dylan har varit hos tandläkaren och bilen har, som du ser, tvättats.

En dag går alldeles för fort. Framförallt vid den här tiden på året när mörkret faller åt helvete för snabbt.

Nästa måndag är jag i Hamburg tillsammans med Lars Dareberg. Han håller på att filma mig och mina fötter. Varför berättar jag detta? Jo, just nästa måndag kommer mitt inlägg nummer ettusen här på Vardagligen att firas!

Hur firar vi detta Lars?

Kul att en måndag kan få vara så jävligt mycket mer annorlunda än de flesta andra...

 

 

 

Söndagen den tjugosjunde november 2016

 

Klockan 22.05

Oj, vilken kväll!

Tack till alla för ett väldigt fullsatt Madrix.

Tack till Chris och Johan för att ni ville vara med oss och ett stort tack för att ni kommer att vara med oss igen den tionde december.

Tredje året som Madde och hennes fina Madrix låter mig och oss vara en del av julfirandet här. Tack Madde!

Tack till alla som är en del av detta. Magi!

 

 

Lördagen den tjugosjätte november 2016

 

Klockan 22.03

En underbar start på julen hemma hos familjen Jeppsson.

Från oss alla till er alla...en riktigt fin och vacker lördag!

 

Fredagen den tjugofemte november 2016

 

Klockan 17.21

Idag har jag varit med Jeanne på badhuset i Hässleholm. Det var länge sedan jag fotograferade under vattnet. Ganska exakt ett år sedan jag var med i Stockholm och dokumenterade Fabian när han tävlade på Eriksdalsbadet. Följer ni Fabian? Vet ni om att han vinner medaljer i princip varje dag? Jag tänker mycket och ofta på hela familjen Claëson och hoppas få träffa dem snart igen.

Vill du läsa reportaget och se bilderna om Fabian så kolla här:

Fabians filosofi

Det andra reportaget om familjen Jeppsson kommer förmodligen att vara färdigt om en vecka eller två. De närmaste tio dagarna kommer jag att umgås med, dokumentera, filma, intervjua och fotografera familjen på olika ställen och platser. Inte minst kommer vi att försöka berätta om intressen, vardag, jobb och vänskap. Hänger ni med?

Vet ni vad?

Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Torsdagen den tjugofjärde november 2016

 

Klockan 21.47

På söndag är det premiär!

Vi har fem biljetter som vi kan sälja till er som vill vara med.

Vill du ha en eller flera av dessa fem så hör av dig till:

jorgen@kontinent.se

Biljetterna kostar etthundrafemtio kronor styck och hämtas på Madrix en timme innnan spelningen på söndag.

Det finns många biljetter kvar till den 10/12. Köp nu!!!

 

 

Onsdagen den tjugotredje november 2016

 

Klockan 20.23

Hockey i Osby ser ungefär ut så här om du frågar mig.

Oj, så lite folk och rackarns vad mörkt här är jämfört med till exempel Tyringes ishall. Dagens bild fick bli den här som är fotograferad i plexiglaset strax innan Osbys hockeylag kommer ut på isen för att spela kvällens match mot Kalmar.

Vet ni vad? Ikväll har jag haft en fin stund tillsammans med familjen Jeppsson och pratat om vad vi ska hitta på tillsammans de närmaste veckorna.

Häng med så får ni såklart lära känna hela familjen och förstå att reportagen och filmerna handlar om betydligt mycket mer än den satans sjukdomen cancer.

Kolla här:

Härifrån och framåt - Jeanne, Patric och Patricia Jeppsson

 

Tisdagen den tjugoandra november 2016

 

Klockan 19.18

Har du 45 sekunder över?

Jag blir väldigt glad om du tar dig dessa sekunder och tittar på den första lilla snutten inför vad som komma skall.

Klicka på bilden eller här: "Med fötterna på jorden"

 

 

 

 

Måndagen den tjugoförsta november 2016

 

Klockan 20.19

För tre veckor sedan hade jag och Dylan kommit till New York. Det var en underbar måndag med sol, värme, halloween och inte minst en magisk afton med Patti Griffin och David Pulkingham på City Winery.

Jag tror varken jag eller Dylan någonsin kommer att glömma den där resan. Mycket händelser och emellanåt ganska tvära kast.

Bilderna är från Halloween på södra Manhattan för ganska exakt tre veckor sedan. Varför skriver jag om just detta här på vardagligen ikväll?

Jo, jag håller på att gå igenom bilder, reportage och en massa annat som har fått ligga och vila ett tag. Varken mer eller mindre...

 

 

 

 

Söndagen den tjugonde november 2016

 

Klockan 20.10

Om en vecka är det dags för en liten premiär på Madrix.

Det är första advent och när stan har börja stänga ner efter julskyltningspremiären så öppnar vi upp och drar igång runt 18.00.

Kommer du ihåg Loserville? Det kommer att bli en massa låtar från våra tre album som getts ut ("Southbound" 2001, "Welcome to Loserville" 2003 och "Anytown" 2008).

I slutet av augusti spelade jag tillsammans med den här underbara lilla orkestern nere i Djupadalsparken på festivalen. Det ska bli väldigt kul att få göra det här igen.

Den första spelningen är slutsåld men det finns helt säkert biljetter kvar till den andra som går av stapeln lördagen den tionde december klockan 17.00. Biljetter köper du på Madrix!

Tack till Ulrika Nordström för dagens bild här på Vardagligen.

 

 

 

Lördagen den nittonde november 2016

 

Klockan 21.36

Tre dagar efter min riktiga födelsedag så frisknade jag till och kunde ha ett fint kalas. Det var första gången på några år som festen hamnade i Finja. Förra året blev det London och New Order, året innan dess blev det Köln och Counting Crows.

Ett stort tack till alla nära och kära för en underbar och minnesvärd afton.

 

 

Fredagen den artonde november 2016

 

Klockan 17.29

Bara ett par dagar efter att biljetterna släpptes till vår första lilla spelning på Madrix så sålde de slut. Kul!

På premiären nästa söndag kommer vi att ha Chris L Svensson och Johan Åberg som gäster. Lyllost alla er som redan köpt biljetter!

Jag har haft så galet fullt upp med jobb att jag inte hunnit planera för en andra kväll. Men nu är det spikat! Lördagen den 10/12 klockan 17.00.

Biljetterna släpps i morgon på Madrix.

Jag önskar er alla en underbar helg!

 

 

Torsdagen den sjuttonde november 2016

 

Klockan 18.57

Febern jobbar fortfarande i kroppen. Lite bättre idag men fortfarande en bit ifrån frisk. Detta har knappast varit en dag i sängen. Tvärtom.

Jag har bland annat suttit ute på slottet i Hovdala och diskuterat inför nästa års utställning. Det blir premiär lördagen den sjuttonde juni. Det är således exakt sju månader från idag.

Vi fortsätter med en genomgång i utställningshallen i morgon. Jag hoppas innerligen att snuva och värk är över.

Den här bilden tog jag för två veckor sedan i Asbury Park, New Jersey.

Förresten, ett stort tack för alla gratulationer på Facebook.

 

 

Onsdagen den sextonde november 2016

 

Klockan 21.08

Idag har jag fyllt år. En underbart fin brunch hemma hos mina älskade föräldrar. Som tur är så är det kalas i Finja på lördag. Hade det varit idag hade jag fått ställa in det eftersom jag har feber, ont i halsen och värk i hela kroppen. Jag lyckades detta till trots fotografera handboll i Kristianstad ikväll.

Nu är jag hemma och här blir det lite lugn, ro, tabletter, kanske en liten Gammel Dansk, underbara Jessika bjuder och överraskar med lite god mat.

Jag vill vara frisk i morgon...

 

 

Tisdagen den femtonde november 2016

 

Klockan 20.15

Detta har ju inte på något vis varit en sådan där dag som jag kommer att minnas på alla tänkbara sätt. Däremot så blir den ihågkommen som någon slags variant av Linnés "Skånska resa". Skåne runt a la Johansson, liksom...

En reportagerik dag med många mil kors och tvärs som slutade på Nisses i Hässleholm. Mycket folk kollade och lyssnade på när Håcan Nilsson intervjuade Tina Nordström och Linda Svensson Edevint.

I morgon blir en kul och annorlunda dag. Hänger du med?

 

 

Måndagen den fjortonde november 2016

 

Klockan 19.56

För en vecka sedan var jag och Dylan i Philadelphia. Det känns som om det var för ett par månader sedan. Alla var helt övertygade om att Hillary skulle ta hem det där förbannade valet. Alla! Hur gick det här till?

Hur som helst så var det indiansommar på östkusten, tjugo grader varmt och sol, sol, sol. Här är det också en hel del sol men kallt, kallt, kallt.

Mina fötter fryser...

 

 

Söndagen den trettonde november 2016

 

Klockan 14.57

Jag och min far...

Tänk på era pappor, ta hand om era pappor, må bra med era pappor.

Jag älskar min pappa (mamma också såklart). Vi har fått en underbar gås och jag har ätit mer än på länge, länge, länge. Mätt och slut!

Glad söndag på er alla...

 

 

Lördagen den tolfte november 2016

 

Klockan 17.36

För ganska exakt en vecka sedan tillbringade jag och Dylan en kväll, en natt och en förmiddag i Asbury Park, New Jersey.

En liten stad utmed Atlanten som har betytt väldigt mycket för mig på flera olika sätt under årens lopp.

Jag har knappt hunnit kika igenom några bilder sedan jag kom hem. Det har varit fullt upp med jobb, men inget direkt som jag tycker är kul att lägga in här på "Vardagligen". Därför fick det bli just den här från boardwalken i Asbury Park.

Tack alla ni som följer mina inlägg, klickar och kommenterar. Det betyder mycket för mig. Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg!

 

 

Fredagen den elfte november 2016

 

Klockan 12.07

Det blev en tuff morgon i Finja. Att vakna och få reda på att en av de riktigt stora inte finns bland oss längre.

Leonard Cohen och hans textförfattande har betytt oändligt mycket för mig som låtskrivare genom åren. Jag är tacksam över att jag fick se honom live och samtidigt fotografera honom. Bilden är tagen på Sofiero utanför Helsingborg den tredje juli tjugohundraåtta.

Detta till trots så önskar jag er alla en riktigt trevlig helg!

 

 

Torsdagen den tionde november 2016

 

Klockan 12.08 (Düsseldorf)

Det känns snurrigt i huvudet trots att jag sov hela vägen mellan Newark och Düsseldorf. Dylan har inte sovit särskilt mycket men han ser så klart piggare ut än jag. Om ett par timmar är den här resan över. Det ska bli grymt skönt att få komma hem till Finja.

Bilden är tagen när vi lyfte i natt från Newark. Lite New Jersey och lite New York City.

 

 

Onsdagen den nionde november 2016

 

Klockan 09.48 (New York)

Igår tog jag och Dylan en ganska rejäl promenad i Central Park.

Strawberry Fields är en väldigt välbesökt minnesplats. Idag känns det liksom helt rätt att ha detta som sista bilden från vår resa i USA.

Efter en minst sagt obehaglig kväll och natt i New York med ett valresultat som får en att må illa så känns det skönt att få flyga hem till Finja. Ikväll lyfter vi...

Den här kan kanske behövas idag?

John Lennon - Imagine

 

 

Tisdagen den åttonde november 2016

 

Klockan 22.37 (New York)

Det är en grymt och jävligt obehaglig kväll i New York.

Man undrar hur detta som är så fruktansvärt och overkligt är möjligt?

Vi håller alla tummar att allt går som det ska.

I morgon åker vi hem. Jag längtar hem till Finja...

 

Måndagen den sjunde november 2016

 

Klockan 20.38 (Philadelphia)

På många sätt så har den här morgonen, dagen, kvällen och natten varit väldigt annorlunda, kul, spännande, jobbig och jävlig.

Trettiofemtusen människor på Independence Mall i Philadelphia såg till att tillsammans med Bon Jovi, Bruce Springsteen, familjen Obama och familjen Clinton göra den här dagen till väldigt minnesvärd på flera olika sätt. Detta var Hillary Clintons största rally under hela turnén.

Min son Dylan har varit med och jag skulle tippa att detta varit en sådan där sak som aldrig någonsin glöms bort.

Vi lämnade Secaucus tidigt i morse och kom tillbaka till vårt underbara hotell bara för en stund sedan. Nu har jag gjort ut det mesta av vad som kommer att bli några sidor i tidningarna på onsdag.

Läggdags...

 

Söndagen den sjätte november 2016

 

Klockan 21.10 (New York)

Detta kan nog faktiskt vara en av de bästa resorna på väldigt, väldigt länge. Trots att det är jobb varje dag så känner jag på något märkligt sätt att det finns några timmar varje dag som är lite lediga.

Idag har jag fått träffa några av mina riktigt goda vänner för första gången på flera år. Willie Nile, Julian De Armas, Jackson (min nya vän) och min älskade son Dylan. En fin kväll med god mat, gott vin och massor med skratt och snack om stunder i Göteborg, Finja och Malmö för några år sedan. De hälsar till er alla.

Julians underbara flickvän Dani fotograferde oss strax utanför en grymt skön italiensk restaurang starx söder om Central Park.

Maraton har varit ett faktum den här söndagen. Tack gode Gud för att jag har glömt mina gympadojjor hemma i Finja...

I morgon (läs måndag) går tåget mot Philadelphia.

Over and out...

 

Lördagen den femte november 2016

 

Klockan 19.47 (Asbury Park)

Från det ena till det andra. Mitt mellan många av jobben så försöker jag hitta en plats för mina fötter. Idag blev det Atlanten. Jag kanske inte skulle ha hoppat i för ett bad även om vattnet helt säkert var något varmare än Åhus och Östersjön under sommaren.

Vilket väder vi har haft den här första veckan. Vilka underbara dagar det har varit i Boston och Asbury Park.

Nu är bilen lämnad tillbaka helt skadefri. Vi har tagit tåget till ett underbart Embassy Suites i Secaucus där jag, Peter och Ann-Marie bodde för några år sedan. Detta är något slags himmelrike och bussen till NYC går bara utanför dörren.

I morgon åker vi in till stan ganska tidigt för att göra ett reprotage om New York Maraton.

Ni som brukar läsa det här sover redan så jag antar att det är mer korrekt att skriva god morgon än god natt...

 

Fredagen den fjärde november 2016

 

Klockan 21.04 (Asbury Park)

Fattar du???

Min älskade son Dylan befinner sig i Asbury Park tillsammans med en av sina hjältar, Vini Lopez.

I december kommer de båda att sitta på scenen tillsammans i Hässleholm när Light of Day kommer till Farozon.

Vini är E Street Band och Bruce Springsteen på riktigt, liksom.

Han spelar trummor på Springsteens två första och bästa album (om du frågar mig). Detta blir andra året i rad som han kommer till Hässleholm. Jag har intervjuat honom ikväll och han har berättat saker om sig själv, om Asbury Park och om Bruce Springsteen som han aldrig berättat tidigare. Oj vilken afton...

Köp biljetter här:

Light of Day - Hässleholm

 

Torsdagen den tredje november 2016

 

Klockan 14.16 (Boston)

(relax), lite så här kommer den här kvällen att bli. Hoppas jag.

Efter en ganska full förmiddag och tidig eftermiddag med vad som händer här i Boston inför valet så kommer resten av dagen att handla om mitt älskade Fenway Park och Boston Red Sox.

Just nu sitter jag och Dylan på Cask 'n Flagon precis utanför basebollarenan och käkar Buffalo Wings. Helt rätt, liksom...

I morgon kommer bilen att rulla söderut mot New Jersey och Asbury Park.

Nu blir det lite (relax)...

Onsdagen den andra november 2016

 

Klockan 20.41 (Boston)

Ganska tidigt i förmiddags checkade vi ut från hotellet i New York, åkte tillbaka till flygplatsen i norra Jersey och plockade upp en bil. Det blev en märklig men lyxig JEEP. Oj och wow, liksom...

Vi har kört genom New York, Connecticut, Rhode Island, Massaschussets och checkat in på hotellet i Boston.

Jag bodde här för tjugo år sedan. Just här på 11 Mount Hood Road. Dylan tog en fin bild. Mycket minnen, fina stunder och ett underbart år på fotoskolan NESOP (New England School of Photography).

Under valet 1996 följde jag John Kerry. Kolla här: John Kerry

I morgon blir det mer jobb inför nästa veckas galna helvete.

Hänger du med?

Tisdagen den första november 2016

 

Klockan 19.18 (New York)

Mina vänner, det är tre och ett halvt år sedan jag var i New York senast.

Tiden, klockan och timmarna är sådant som man glömmer ganska lätt.

Jag vet inte om det är åldern eller om det har att göra med att jag tidigare bodde här eller reste hit flera gånger per år.

Mitt huvud är slut och jag är ganska trött och färdig.

Jag och Dylan var backstage nere på City Winery nere på 155 Varick Street i går kväll. Min fantastiske broder David Pulkingham och vår vän Patty Griffin gjorde en minst sagt magisk afton här. Dessutom var det Halloween och total galenskap i hela staden. Kul på något märkligt sätt.

I dag har vi gjort ett rejält och underbart reportage om min vän Håkan Mårtensson och underbara chockladfabriken Fika i New York.

I morgon checkar vi ut från Manhattan, hämtar en bil och kör till Boston.

Over and out...